Selecteer een pagina

GOOGLE MIJN BEDRIJF: EEN AUTOMATISCHE WEBSITE

Danny Moons Sidekick Music
Danny Moons, SEO & Social Media expert
30 Augustus 2017
Google wil iedereen goed van dienst zijn, zo ook business professionals. Google Mijn Bedrijf biedt je nu de mogelijkheid om een website te bouwen in zo goed als 1 klik.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Met Google Mijn bedrijf kun je klanten werven en zichtbaarheid creëren in ’s werelds grootste zoekmachine. Je kunt in een aantal simpele stappen de vermelding van je bedrijf in Google regelen. Je maakt als het ware een profiel aan, een businessprofiel. Vul de kerninformatie van jouw bedrijf in, zoals de branche waarin je opereert, de openingstijden, contactinformatie en een korte omschrijving van wat je doet. Vraag vervolgens een verificatie code aan, wacht een aantal dagen (maximaal 14) en bevestig dat jij de eigenaar van je bedrijf bent. Voila, de vermelding van je bedrijf is geregeld.

Regel een vermelding van je bedrijf in Google; wat informatie invullen, even wachten en….. pizza! Oh nee, je vermelding..!

Je hebt via Google Mijn Bedrijf geregeld dat je zichtbaar bent in Google, maar wat nu? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Ik zal je eerst uitleggen wat deze vermelding inhoudt.

Wat betekent een vermelding van je bedrijf in Google via Google Mijn Bedrijf?

In het kort: je staat ingeschreven bij Google als geregistreerd bedrijf en kunt nu je bedrijfsinformatie toevoegen of wijzigen. Maar er is meer! Als mensen nu zoeken naar jouw bedrijf of gerelateerde zoekopdrachten, sta je waarschijnlijk met een Knowledge Graph in de zoekresultaten van Google. Een bijkomend pluspunt is dat je nu berichten kunt schrijven die rechtstreeks in de Knowledge Graph worden opgenomen. Daarnaast kun je, je bedrijfsprofiel koppelen aan Google+.

Verover terrein in Google’s zoekresultaten door een vermelding op Google Mijn bedrijf.

Hoe werkt de automatische website van Google mijn bedrijf?

Dat is echt, maar dan ook écht heel simpel. Log in bij Google Mijn Bedrijf, open het menu en klik op website. Zie de afbeelding om een duidelijker beeld te krijgen. Ik klikte erop en kreeg direct dit beeld:

Niet direct het mooiste om te zien, maar wel simpel. Als je een goede afbeelding kiest en een pakkende titel + subtitel, kom je al een heel eind. Kies één van de thema’s die past bij jouw stijl, vul wat teksten in, upload wat foto’s en voila. Je bent klaar om je website te publiceren! Hoe lang duurde dat? Ongeveer 5 minuten? Niet slecht! Ja de website is beperkt en nee je kunt niet alles aanpassen aan jouw wens, maar het is een goed begin als je geen budget of tijd hebt!

Voor wie is zo’n website geschikt?

Als je enkel een online visitekaartje wilt, zonder dat je technische kennis hoeft te hebben om deze te maken, is een het maken van deze website een aanrader. Ik moet er wel bij vermelden dat het je website en de mogelijkheden beperkt zullen zijn en dat je waarschijnlijk snel zou willen overstappen op een ander systeem of het laten bouwen van je website. TENZIJ Google de mogelijkheden gaat uitbreiden natuurlijk…

Wil je het laatste nieuws omtrent online marketing & gratis tips ontvangen?

SEO-binnen-de-muziekindustrie-Uitgelichte-Blog

Internet Marketing SEO

SEO binnen de muziekindustrie

Wat is Sidekick Music Uitgelichte Blog

Internet Marketing

Wat is Sidekick Music?

Pin It on Pinterest

Share This

Vind je deze blog interessant?

Deel hem met je vrienden & volgers!