Selecteer een pagina

SEO: Verhoog je vindbaarheid

Search Engine Optimization (SEO) is het optimaliseren van je website en content voor je gebruikers, zodat je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komt van zoekmachines bij specifieke zoekopdrachten. Als een gebruiker een zoekopdracht uitvoert die past bij wat jij aanbiedt, wil je dat jij wordt gevonden en dat de gebruiker jouw website bezoekt. Het is hierbij van belang dat jouw website dan relevant is voor de zoekopracht. Jouw website moet als het ware het antwoord zijn op de vraag van de gebruiker.  Het figuur hiernaast laat zien wat het toepassen van SEO voor een artiest kan beteken als er via Google naar de artiest wordt gezocht. Hetzelfde resultaat kun je natuurlijk bereiken met je bedrijf. In dit figuur wordt er direct gezocht naar de naam van de band, maar de zoekopdracht ‘artistmanagement Hilversum’ kan een soortgelijk resultaat geven.

Sidekick Music: SEO voor en na

Hoe werkt SEO dan?

Het doel van SEO is dus het zo hoog mogelijk scoren in zoekmachines bij speficieke zoektermen. Maar hoe kun je jouw website dan optimaliseren? SEO bestaat uit twee delen:

On Page SEO-factoren: De factoren op je website zelf die bijdragen aan het zoekmachine-vriendelijk maken van je website. Dit gaat niet alleen over zichtbare content zoals afbeeldingen en tekst, maar ook over de techniek achter de website.

Off Page SEO-factoren: Dit zijn factoren die bijdragen aan de populariteit van je website zonder dat je daar direct invloed op hebt. Link Building (backlinks) en social media zijn voobeelden van off page SEO-factoren. In mijn ogen is het vooral belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk is en dat zoekmachines de inhoud van je website begrijpen.

Een aantal simpele en effectieve SEO-tips

Er zijn meer dan 200 SEO-factoren die ervoor zorgen dat jouw website scoort in zoekmachines. Dit zijn een aantal belangrijke SEO-tips:

Focus op long-tail-zoektermen.
Schrijf voor je gebruikers niet voor zoekmachines.
Maak je website mobiel-vriendelijk.
Vertel zoekmachines wat de inhoud van je website betekent: meta-data.

Pin It on Pinterest